Noaptea Muzeelor 2020

  • In Romania, evenimentul este organizat de catre Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, membru in conducerea celei mai mari retele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.
  • Pentru aceasta editie, multe muzee au preferat prezenta in spatiul online cu evenimente ce pot fi accesate de pe platformele social-media si de pe website-urile acestor institutii participante.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania se adapteaza actualei crize sanitare si propune doua mari proiecte in mediul online:

  • Redifuzarea sezonului 1 și premiera sezonului 2 al initiativei de prezentare a povestilor nestiute si nespuse ale unor muzee membre ale organizatiei, sub forma unor filme de scurt-metraj (cele 6 episoade noi sunt despre Muzeul Judetean ”Stefan cel Mare” Vaslui, Complexul National Muzeal Moldova Iasi, Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, Complexul Muzeal Piatra Neamt, Muzeul Judetean Buzau si Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacau). Proiect: ”Daca nu ar fi, nu s-ar povesti”, finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National; canale de difuzare: Europa FM si noapteamuzeelor.rog
  • Prezentarea a peste 8 productii creative digitale realizate de mai multe scoli, licee si palate ale copiilor din tara, dupa selectarea dintr-un pachet de 32 de propuneri venite din toata tara. Productiile isi propun sa valorifice si sa prezinte in cele mai creative moduri colectiile unor muzee, dintr-o perspectiva necontaminata de clisee si de automatisme specifice comunitatii de specialisti. Cele 8 institutii de invatamant selectate sunt: Scoala Gimnaziala nr. 1 din Santandrei, jud Bihor, Palatul Copiilor din Tulcea, Colegiul National ”Dragos Voda” din Sighetu-Marmatiei, jud. Maramures, Liceul Tehnologic ”Dumitru Mangeron” din Bacau, Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” din Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Ion Luca Caragiale” din Sibiu, Scoala Gimnaziala nr. 1 din Cuza-Voda, jud. Calarasi, si Liceul Tehnologic ”Dacia” din Caransebes, jud. Caras-Severin. Proiect: ”Animatii, puzzle, investigatii…Vino si joaca-te cu colectiile la muzeu!” ”, finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National; canale de difuzare: pagina de Facebook a Noptii Muzeelor si pagina de web oficiala noapteamuzeelor.rog

DISCLAIMER

Responsabilitatea pentru cantitatea si calitatea informatiilor din cadrul site-ului Noaptea Muzeelor apartine muzeelor participante. RNMR este coordonatorul evenimentului ”Noaptea Muzeelor” in Romania, rolul sau fiind acela de a transmite catre public, intr-o maniera unitara, toate informatiile despre eveniment la nivel national. Prezenta si reprezentarea pe site-ul oficial este conditionata de inscrierea fiecarei institutii si organizatii in parte, acestea alegandu-si modalitatea de promovare.