Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești, ediția a 3-a

A treia ediție a Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești, care va avea loc între 3-18 noiembrie, cu principala destinație la Galeria Senat (Combinatul Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29, sector 1), un spațiu industrial reconvertit creativ pentru scena culturală din București. Vă invităm să descoperiți ce era de bonton pe vremuri, explorând în premieră peste 2500 de exponate care reprezintă povestea unor branduri celebre din viața cotidiană. 

Veți putea descoperi cum a apărut publicitatea ca activitate în România, ce cumpărau și consumau sau aveau prin locuințe românii în trecut, dar și poveștile din spatele reclamelor și brandurilor naționale de altădată, marcând astfel continuarea eforturilor de a crea primul muzeu de publicitate și branduri românești, într-un tur al amintirilor, un proiect inițiat și organizat de Asociația ESCU, începând cu 2018, în continuarea misiunii de a înființa un muzeu permanent dedicat expunerii, documentării și digitizării elementelor patrimoniale legate de mărcile românești și de creațiile publicitare din ultimii 150 de ani.

Muzeul Made in RO va avea loc într-un spațiu neconvențional, ce va aduce sub același acoperiș o expoziție principală prezentată ca o călătorie în timp, ce își va introduce vizitatorii într-o adevărată istorie vizuală a publicității românești și a mărcilor autohtone, cuprinsă în obiecte autentice de memorabilia și artefacte ale brandurilor iconice, ambalaje, afișe, materiale grafice, propagandă politică, postere, machete, ziare și reviste cu reclame, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucării, textile, electronice și electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV, reclame din arhive, dar și de propagandă politică din alte vremuri trecute.

Selecția de lucrări de artă publicitară și obiecte va cuprinde piese autentice din patru perioade de timp distincte: antebelic, interbelic, perioada comunistă și întoarcerea la capitalismul din perioada contemporană – conţinând atât printuri (afişe, ziare, reviste), cât şi obiecte reprezentative pentru designul industrial de produse de larg consum, în decoruri autentice de epocă. Programul Made in RO deține și o componentă educativă pentru pasionații de arte vizuale, design, modă, publicitate, istoria media, personalități și practicieni din domeniul comunicării, dar și publicul larg, nostalgic sau simplu amator al mărcilor naționale.

Proiectul va continua, de asemenea, creionarea primului muzeu virtual de publicitate și branduri românești, care reprezintă o cronică digitală a memoriei economiei României în care vom promova identitatea culturală și istorică a industriilor creative prin articole, analize, fotografii de arhivă, fragmente din presa din țară, dar mai ales prin digitizarea unei părți din colecțiile expuse din expoziție pe website-ul dedicat proiectului www.muzeulpublicitatii.ro.

Made in RO: muzeu de publicitate și branduri românești este un proiect organizat și inițiat de Asociația ESCU.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:

În parteneriat și cu găzduirea: Galeria Senat

Co-finanțat de: AFCN

Sponsori principali: Mega Mall, LIDL România

Sponsori și parteneri: Farmec, Arctic, PepsiCo România

Comunicat de: Line Agency

Parteneri media ai evenimentului: Radio Guerrilla, PRO TV, IQads, The Institute, Pagina de Media, Alist Magazine, Modernism.ro, Știri ONG, Romania Pozitivă.

Colecții principale și colecționari:

Colecții și colecționari principali: Florian Ciobanu // Reclame Vechi Românești 1840-1995, Cristian și Mihai Dumitru // Asociația Muzeul Jucăriilor, Alexandru Stoian // Asociația Cultural-Educativă pentru Protejarea Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric “Suntem România” // Val Iacob // Muzeul Parfumului powered by Beautik Haute Parfumerie

  • Acces: gratuit

  • Orar: 12:00-20:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Galeria Senat, la Combinatul Fondului Plastic, nr.29, sector 1, București

  • Telefon: 0736038558

  • Retele sociale:
    FacebookInstagram