Noaptea Muzeelor 2020 la Casa experimentelor

Casa Experimentelor – Romanian Science Center deschis în ianuarie 2016 pune la dispoziția vizitatorilor într-un spațiu de 500 mp, 100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică, matematică și biologie pe care să le testeze, să apese, să rotească, să descopere pe principiul ”pune mâna și încearcă”. Este o expoziție interactivă de tip “hands-on” care a reușit să creeze contexte de explorare în care este posibil ca fiecare să aibă o experiență personală a fenomenelor și orice persoană poate explora situații, punându-și întrebări și descoperind răspunsuri.

Toate exponatele prezente aici invită la participare; ele par să spună mai degrabă ”Atinge-mă” decât ”Nu pune mâna”. Altfel spus, nimic nu se întâmplă dacă nu faci ceva astfel încât să se întâmple.

Spațiul expozițional va fi la dispoziția vizitatorilor pe o durată de o oră, pentru maxim 30 de persoane, intrarea făcându-se fără rezervare, în ordinea sosirii. Accesul mașinilor în parcare nu va fi permis, aceasta fiind lăsată la dispoziția vizitatorilor care vor aștepta intrarea în Casă. Diferit de anii anteriori este faptul ca spațiul expozițional este împărțit în zone, astfel încât pentru păstrarea distanțării în fiecare zona vor fi prezenți doar membrii aceleiași familii/aceluiași mini grup. Reprezentanți ai Casei Experimentelor se vor asigura că exponatele sunt dezinfectate înainte ca o altă familie/mini grup să intre într-o zonă.

Printre atracțiile “fizico-matematice” ale Casei Experimentelor, și anul acesta vizitatorii vor experimenta cum este să stai pe 2100 de cuie atunci cand vor încerca Patul Fakirului, vor avea ocazia să vadă fulgere adevărate în Casă create cu Bobina Tesla și vor vedea efectele energiei electrostatice produsă de Generatorul Van de Graaff.

FOARTE IMPORTANT!! Pentru ediția din acest an, avem în derulare un proiect care urmărește să finanțateze cinci din cele mai bune proiecte de valorificare creativă și originală a colecțiilor unor muzee sau galerii de artă, monumente istorice, situri, castele, cetăți etc., participante la ediția din acest an a Nopții Muzeelor, sub forma unor expoziții interactive, programe educative, instalații, performance-uri. Aceste proiecte vor fi realizate exclusiv de clase de școli și licee din localitatea dumneavoastră. Evenimentele propuse vor fi parte din oferta Nopții Muzeelor a obiectivelor muzeale sau culturale vizate de aceste proiecte. De exemplu, poate fi chiar muzeul tău! Vă rugăm să ne oferiți mai multe adrese de contact ale școlilor și liceelor din localitatea dvs. cu care colaborați sau pe care le cunoașteți. Nu există restricții de număr de contacte.

  • Acces: Acces pe bază de taxă redusă: 10 lei/persoană, fără rezervare, în ordinea sosirii, în grupuri de câte maxim 30 de persoane (accesul nu este permis copiilor cu vârsta sub 3 ani)

  • Orar: 18:00-21:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Calea Vitan 242 – intrarea prin Splaiul Unirii, sector 3, Bucuresti, parcarea nu va fi permisă in curte

  • Telefon: fix: 031.101.2200; mobil: 0722.210.111

  • Retele sociale:
    Facebook