Noaptea Muzeelor la Micul Trianon: despre trecut, prezent şi viitor

În Noaptea Muzeelor, pe 14 noiembrie 2020, de la ora 18.00 la ora 21.00, Domeniul Cantacuzino Florești își va deschide porțile pentru a se prezenta și pentru a itinera mai multe materiale realizate în cadrul proiectelor culturale și educaționale derulate de Fundația Cantacuzino Florești și de partenerii acesteia.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere aspecte interesante și valoroase despre domeniul cantacuzin și despre patrimoniul cultural și peisager pe care îl deține. Vor fi prezentate rezultatele Școlilor de Vară la Palat în Florești, detalii despre proiectul de consolidare și restaurare a fațadelor exterioare ale Micului Trianon, strategia de restaurare a parcului istoric, viziunile de dezvoltare ale vechiului domeniu nobiliar, intențiile de amenajare a unor săli de expoziție și de conferințe, produsele realizate în cadrul atelierelor de creație derulate de Fundația Cantacuzino și multe altele.

O parte din rezultatele și produsele ce urmează a fi prezentate au fost obținute în cadrul mai multor proiecte culturale, de cercetare și de intervenție co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură și Institutul Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor, parte din care realizate și sub cupola unor programe naționale sau europene precum Școala de Vară Arché sau Rendez-vous aux Jardins.

În funcție de condițiile meteorologice vă invităm, între orele 18.00 și 19.00 la un tur ghidat pe domeniu și prin parcul istoric.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:
Fundaţia Cantacuzino Floreşti, Asociaţia Arché

 

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18:00 – 21:00
    (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: str.Grigore Cantacuzino nr. 44-45, Floreşti, Prahova, Domeniul Cantacuzino Floreşti

  • Telefon: +40729290498

  • Email: contact@domeniulcantacuzino.ro

  • Retele sociale:
    Facebook