Muzeul Astra Sibiu

Dragi vizitatori,

Dragi sibieni,

în acest an, indiferent cât de mult ne-am dorit să vă avem aproape, dată fiind vremea și vremurile, am decis să organizăm cel mai îndrăgit eveniment european – Noaptea Muzeelor, într-un mod responsabil, exlusiv online.

Evenimentul online, organizat în data de 14 noiembrie 2020, între orele 18.00 – 20.30, în cadrul „Nopții Muzeelor”, vă propune o incursiune virtuală printr-o expoziție interdisciplinară ”La Fotograf”..Proiectul aduce în atenția publicului frânturi de viață cotidiană și obiecte specifice pentru 5 comunități culturale din spațiul românesc: aromâni, maghiari, români, sași și landleri prin intermediul unor cutii interactive ce conțin obiecte de design contemporan, reinterpretări ale unor piese tradiționale din cultura acestor comunități. Veți putea regăsi fotografii din colecțiile Arhivei de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român din București și din colecția de Grafică Documentară a Muzeului ASTRA, alături de obiecte reprezentative din colecțiile noastre, dar mai ales poveștile de viață ale acestora în câteva interviuri.

Din programul online va face parte și o retrospectivă a edițiilor anterioare, prin postări video antrenante, din oră în oră, în intervalul 18:00-22:00.

Pentru a vă simți aproape, vă lasăm invitația și provocarea de a vă împărtăși experiențele frumoase, clipele dragi pe care, în edițiile anterioare, le-ați trăit alături de familie și de prieteni, în Muzeul ASTRA, de Noaptea Muzeelor. Puneți-vă gândurile, amintirile și fotografiile cele mai reușite în comentariile la postările noastre legate de acest eveniment și vom

Anul acesta privim de la distanță pentru ca anul viitor să putem trăi acest eveniment, sănătoși, împreună!

  • Acces: gratuit

  • Orar: Online

  • Adresă: Strada Pădurea Dumbrava nr. 16-20
  • Telefon: 0269 202 400

  • Email: office@muzeulastra.ro
  • Retele sociale:
    Facebook