250 – Muzeul Cineastului Amator

Evenimentul este gândit în jurul a două expoziții: „Din arta fotografului U.D.R. Hermann Heel”- expoziția va conține o selecție de fotografii realizate de Hermann Heel în perioada 1945 – 1955, fotografii aflate în colecția Muzeului Cineastului Amator.

“Fușăraie” – obiecte de decor. ” Fușăraie= Pfuscherei – este termenul utilizat pentru lucrările care se făceau pe cont prporiu în timpul serviciului. Vine de la Pfusch, care în Germană înseamna și „lucru care nu este 100%”. – În „terminologia” micilor meșteri mari de prin uzinele reșițene însemna lucrare artizanală – meșteșugărească făcută fără acordul șefilor cu toate că uneori astfel de fușăraie se făceau la ordinul șefilor pentru a lua drumul oficialitățurilor de pe la București.. În contextul în care Reșița împlinește anul viitor 250 de ani de industrie, reșițenii sunt invitați să participe într-o expoziție colectivă în care să expună “fușăraie” realizate în scop decorative.

Având în vedere contextul pandemic, atât muzeul cât şi expoziţiile pregătite vor fi prezentate printr-un material video ce va fi postat pe paginile de facebook ale organizatorilor.

Parteneri media ai evenimentului:

Banat TV, Banat FM, Radio Romania Resita, Info CS, Express de Banat, TVR Timisoara, Reper 24

  • Acces: gratuit

  • Orar: 19:00 – 19:30 (online)

  • Adresă: Centrul Universitar UBB Reșița, Piaţa Traian Vuia nr. 1-4

  • Telefon: 0745990422