Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Banatului

Muzeul Național al Banatului oferă vizitatorilor o călătorie în timp și spațiu prin intermediul obiectelor expuse în cadrul expozițiilor temporare prezente în mansarda Bastionului Maria Theresia. Picturi, lucrări de grafică, obiecte de patrimoniu, caricaturi ale lui Ștefan Popa Popa’s vor încânta diversele categorii de public care vor trece pragul muzeului cu ocazia evenimentului european Noaptea Muzeelor.

Printre expoziții enumerăm: „Evoluția Cetății Timișoara în grafică”, „Secunda Mare” și „Patrimoniul sub Reflectoare – Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr”. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare de prevenție a răspândirii virusului COVID-19. Expozițiile urmează să fie deschise pentru public din data de 13, respectiv 14 noiembrie.

Dacă evenimentul pe care îl așteptăm cu toții, Noaptea Muzeelor 2020 va fi interzis de autorități, avem deja un proiect online pentru expoziția ”Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr”, pe care o realizăm în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023. UPT lucrează la o aplicație mobilă pentru accesarea expoziției și a tuturor elementelor din cadrul evenimentului.

Muzeul Național al Banatului nu renunță la organizarea fizică a evenimentului, câtă vreme reglementările ne permit acest lucru.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:

Consiliului Județean Timiș

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18:00-21:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, Timișoara

  • Telefon: 0256 201 321
  • Email: muzeul.banatului@yahoo.com

  • Website: www.mnab.ro

  • Retele sociale:
    Facebook Instagram