Duet – performance

Sărbătoarea Europeană a Muzeelor la MNLR

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, între 16.00 și 20.00, Muzeul Național al Literaturii Române marchează Sărbătoarea Europeană a Muzeelor printr-o serie de evenimente organizate în cadrul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, precum și prin înregistrări de la Casele Memoriale ale MNLR, menite să ofere participanților la eveniment, precum și vizitatorilor virtuali o experiență deosebită și captivantă.

Expoziția de bază (Strada Nicolae Crețulescu 8)

Începând cu ora 17.00 și până la 20.00, vă invităm la Duet – performance! Scriitorii și actorii invitați de MNLR intră într-un dialog semnificativ cu operele autorilor români ale căror manuscrise, cărți, obiecte personale sunt expuse în cadrul expoziției de bază a MNLR. La fiecare dintre cele patru nivele (parter – poezie, etajul I – proză, mansardă – dramaturgie, demisol – Bucureștiul literar și artistic), un scriitor și un actor sau doi actori vor citi și vor interpreta în dialog fragmente literare aparținând poeților, romancierilor și dramaturgilor români, iar vizitatorii vor fi invitați să ghicească numele autorilor și titlul operei.

  • Nora Iuga în dialog cu Lari Giorgescu – poezie
  • Doina Ruști în dialog cu Adriana Titieni – proză
  • Alina Petrică în dialog cu Cezar Grumăzescu – dramaturgie
  • Ionuț Chivu în dialog cu Olga Delia Mateescu – Bucureștiul literar și artistic. Boema bucureșteană

Vizitarea expoziției de bază în compania unui ghid sau folosind aplicația MNLR pentru a asculta poveștile surprinse în audioghidurile MNLR este gratuită. Descărcați aplicația MNLR din Google Play pentru a avea acces la audioghidul pentru copii, audioghidul pentru adolescenți (interpretează actorii Mihai Bisericanu și Annemary Ziegler), audioghidul MNLR (voce: Attila Vizauer) și audioghidul în limba engleză.

Poveștile mai puțin cunoscute ale vieților și operelor scriitorilor sunt însoțite de fragmente din opera acestora sau chiar de înregistrări ale vocilor autorilor. Proiect realizat în parteneriat cu Radio România Cultural și TVR. Pentru accesarea poveștilor audioghidului, este obligatorie utilizarea propriului telefon (Android sau iOS) și a propriilor căști pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Programarea pentru tururile ghidate la expoziția de bază sau pentru utilizarea audioghidului se poate face la programe@mnlr.ro sau la numărul 0748 057 192 până în 14 noiembrie, ora 15.00.

Evenimentele on-line de la Casele memoriale de sub umbrela MNLR („Tudor Arghezi – Mărțișor”, „George și Agatha Bacovia”, „Ion Minulescu și Claudia Millian”, „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, „Anton Pann”) vor fi postate pe site-ul: https://mnlr.ro/case-memoriale/ și pe pagina de Facebook.  

În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe site-ul https://mnlr.ro. Toate evenimentele cu public vor fi organizate în funcție de evoluția situației în București, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului.

 

  • Acces: gratuit

  • Orar: 16.00 – 19.45 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Strada Nicolae Crețulescu 8
  • Telefon: 021 212 58 46, 0748 057 192
  • Email: relatiipublice@mnlr.ro, programe@mnlr.ro

  • Website: www.mnlr.ro, www.culturaindirect.ro