Muzeul Țăranului Român – Online

MȚR MĂ INSPIRĂ o privire proaspătă asupra spațiului de #acasă, printre resturi de materiale, hârtii, petice și ațe colorate, căutând pretexte de a lupta cu plictiseala.

Echipa: Valentina Bâcu, Ruxandra Grigorescu, Beatrice, Florin și Maruca Iordan 

#MțrMăInspiră, un proiect de educație muzeală dedicat familiilor cu copii, prin care ne-am propus să-i încurajăm pe părinți să se uite în jur cu o privire nouă și să caute sprijin în artă în momentele dificile. Și, mai ales, să-i implice pe copii în provocările lansate în vremea pandemiei pe pagina de Facebook a muzeului și pe pagina dedicată activităților secției noastre, Educație Muzeală MȚR; ori pe canalul de Youtube al muzeului, în playlist-ul MȚR mă inspiră.

Link acces: https://cutt.ly/mtrmainspira

DE LA TILINCĂ LA OPINCĂ. DICȚIONAR PE SĂRITE

Dicționar etnologic ilustrat, explicat într-un stil relaxat, ilustrat și animat, cu cuvinte dintre cele folosite și folositoare la țară, dar mai puțin cunoscute sau prizate de publicul tânăr. 

Echipă: Magdalena Andreescu, Valentina Bâcu, Tudor Elian, Corina Iosif, Anamaria Iuga, Carmen Mihalache, Iuliana Bălan, Ana Pascu, Andra Tarara, Ciprian Voicilă, Mirela Florian, Rodica Marinescu, Vladimir Bulza

Episodul 13 / M de la Merindar

Episodul face parte dintr-un proiect digital în derulare al Muzeului Național al Țăranului Român, apărut în perioada pandemiei Covid – 19 cu scopul de a repune în uz limbajul rural, dezvoltat într-un dicționar etnologic multimedia și explicat publicului tânăr într-un stil relaxat.

Urmăriți și celelalte episoade aici:
https://www.facebook.com/watch/105646751665/600796880569519

sau aici:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLoKuPcsD8GaCELDaxp3hWKoO5Jl7jxPUB