Universitatea Babeș-Bolyai

Muzeul de Istorie

Muzeul va ramane inchis pentru public, noaptea muzeelor va fi sub forma unui evinement online, care va fi difuzat pe facebook. Filmuletul va fi online incepand cu ora 22.

Muzeul de Mineralogie – Minerale ”periculoase”

Deși atractive și frumoase, unele specii minerale pot prezenta un potențial pericol pentru sănătate. Astfel, vă propunem o prezentare a unor minerale care pot deveni periculoase în anumite condiții, din perspectiva muzeografului. Printre acestea putem enumera azbestul, cinabrul, unele sulfuri precum arsenopirita, auripigmentul sau realgarul.

Prezentarea va fi sub forma unei succesiuni de filme scurte, care vor fi postate pe pagina de facebook a muzeului (fie direct, fie ca link youtube), în intervalul 19.30-20.00, putînd fi vizionate și ulterior.

Muzeul de Paleontologie – Retrospectiva nopților cu fosile

Retrospectiva nopților cu fosile: 10 nopți – 10 ani, o retrospectivă a evenimentului „Noaptea muzeelor” organizat la Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie în perioada 2010-2020 – online pe pagina de facebook a muzeului.

Amfibieni din Romania

Expozitia online va consta din planse foto cu dimensiunea de 55cm x 40cm reprezentand cele 19 specii de amfibieni din Romania. Fiecare plansa va avea un titlu cu numele speciei si va contine informatii referitoare la particulatitatile speciei respective.

Parteneri media ai evenimentului:
Departamentul de Geologie, Direcția de Patrimoniu Cultural Universitar, Direcția Comunicare și Relații Publice a Universității Babeș-Bolyai

 • Acces: gratuit

 • Orar muzeul de Istorie: 21:00
  Orar muzeul de Mineralogie: 19:30 – 21:00

 • Adresă: Universitatea Babeș-Bolyai, Str. M. Kogălniceanu nr. 1, Cluj-Napoca

 • Telefon muzeu Mineralogie: 0264.405300 (int. 5121)
  Telefon muzeu Paleontologie: 0264.405300 (int. 5204)
  Telefon Vivarium: 0264. 591807 (int. 115)

 • Email muzeu Mineralogie: luminita.zaharia@ubbcluj.ro
  Email muzeu Paleontologie:liana.sasaran@ubbcluj.ro

 • Website:
  https://muzee.ubbcluj.ro/muzee/muzeul-de-mineralogie
  http://muzee.ubbcluj.ro/muzee/muzeul-de-paleontologie-si-stratigrafie
  https://muzee.ubbcluj.ro/muzee/vivariul